Hout voor vloeren

Voor vloeren zijn er veel houtsoorten toe te passen, de meest voorkomende houtsoorten die worden toegepast als vloer zijn Europees Eiken en Europees Grenen.

Uit onze eigen voorraad hebben wij massieve vloerdelen, multiplank vloerdelen en tapis hout in Europees Eiken.

In onze timmerfabriek hebben wij de mogelijkheid om vloerdelen te maken in de houtsoorten Wengé, Plantage Teak, Iroko en Esdoorn, etc.

Massief houten vloerdelen worden op een vaste dikte en breedte geschaafd met een mes en groef aan de langszijde. Vloerdelen van massief hout zijn in principe onverslijtbaar, geef de vloer een nieuw leven door de vloer opnieuw te schuren. Hierdoor lijkt de vloer weer als nieuw en gaat hij met een nieuwe lak of olie laag weer jaren mee.

Multiplank vloerdelen worden gemaakt van multiplex en een massief houten toplaag van 6 mm. De toplaag wordt vaak gemaakt van Europees Eiken, het is ook mogelijk om dit van andere houtsoorten Esdoorn of Wengé te maken. De onderlaag wordt gemaakt van multiplex, dit zorgt voor de stabiliteit van de vloer met betrekking tot het krimpen en uitzetten van de vloer.

Tapis vloeren worden gemaakt van massief hout. Het hout is 6 mm dik en kan worden gemaakt in verschillende breedtes. De meest voorkomende breedte is 90 mm. Het hout wordt verlijmd op de ondervloer en kunnen worden gemonteerd in verschillende motieven. De meest bekende is de Europees Eiken visgraat vloer, maar ook de Hongaarse punt wordt vaak toegepast.