Over Ons

Houtexclusief heeft een breed assortiment in houtsoorten op voorraad, beschikbaar in diverse afmetingen. In ons assortiment hebben wij o.a. boomstambladen, wandplanken, houten planken en werkbladen. Ruw of reeds geschaafd! Wat maakt hout bijzonder? Elk deel is uniek! Het heeft zijn eigen uitstraling, eigenschappen en toepassingsgebied. Bovendien is het een natuurproduct, en daarmee 100% circulair! Hout kan eeuwen doorstaan en al die tijd blijft het CO2, wat de boom opneemt als hij groeit, opgeslagen. Dit maakt hout speciaal. Waarbij natuurlijk duurzaam bosbeheer van groot belang is voor de toekomst.

Wij richten ons op het in huis halen van ‘specials.’ Dit kan dus hout zijn met een bijzondere afmeting of denk aan een partij hout welke gerecycled is. Of bijvoorbeeld hout afkomstig van een boom welke een soort stress ervaren heeft (door insectenplagen of schimmels) wat tot een prachtige decoratieve tekening leidt. Allemaal hout met een eigen verhaal, eigen uitstraling en warmte.  Op onze webpagina’s proberen wij u een impressie te geven van ons uitgebreide assortiment. Echter is niet alles in beeld te vangen en nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan Houtexclusief, om onze ‘houten wereld’ met u te delen!

Houtexclusief is, sinds maart 2020, een nieuw en enthousiast onderdeel van Houthandel Houtex.

In Waddinxveen bevindt zich Houtexclusief, wij zijn er trots op om meubelmakers en houtliefhebbers te ontvangen in onze gespecialiseerde houthandel. Onze focus ligt op het aanbieden van hoogwaardige houtsoorten voor diverse projecten, zowel voor grote als kleine afnames. Als houthandel staan wij bekend om ons uitgebreide assortiment en kennis in diverse houtsoorten.
 
Bij Houtexclusief hebben wij meer dan 50 houtsoorten in ons assortiment, variërend van Europese tot exotische houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele houtsoorten Eiken, Noten, Esdoorn, Kersen of Iepen. Voor diegene die op zoek zijn naar meer exotische houtsoorten bieden wij kleurrijke houtsoorten aan zoals Purperhart, Zebrano, Padoek of Mahonie.
 
Elke houtsoort heeft zijn unieke eigenschappen, ons deskundige team staat altijd voor u klaar om u te adviseren over de houtsoort voor uw specifieke project.
 
Wij bieden ook maatwerk en bewerkingsdiensten aan zoals het op maat zagen en schaven van hout. Of u nu een kleine hoeveelheid hout nodig heeft voor een hobbyproject of een grote bestelling voor professioneel gebruik. Wij hebben alle benodigdheden in huis om aan uw verwachtingen te voldoen.
 
In Waddinxveen, gelegen tussen Rotterdam en Utrecht is Houtexclusief de bestemming voor liefhebbers van hout. Met onze passie voor hout en deskundigheid kunt u altijd bij ons zonder afspraak terecht voor al uw projecten op het gebied van hout.
 
Houtexclusief is, sinds maart 2020, een nieuw en enthousiast onderdeel van Houthandel Houtex.