Nieuws

Bouwvaksluiting

De zomervakantie komt er weer aan… tijdens de bouwvak zijn wij gesloten van vr. 24 juli t/m vr. 21 augustus.

De Mappa Burl

Mappa Burl, is de enige Populierensoort die ‘Burl-groei’ vertoont. De benaming Mappa is afgeleid van Maser-Papel dat staat voor Populier. Het Burl karakter van deze Populier is uniek!

Carapanauba, wat is dit? Is dit een boom?!

Gaaf! Dit zijn vaak reacties die wij krijgen op de Carapanauba slabs en stronken. Afkomstig uit een FSC® concessie in Zuid-Amerika (FSC 100%).

De stelling van de week…

Onze stellingen zijn gevuld met geschaafd hout. Makkelijk, want je kan direct goed zien hoe het hout eruit ziet én er gelijk mee aan de slag! Op zoek naar een donkere houtsoort? Dan hebben wij bijvoorbeeld Wengé of Amerikaans Noten. Op zoek naar iets met een lichte kleur? Dan kan je bijvoorbeeld denken aan Esdoorn, Europees Eiken of Iepen of wellicht zit er wel iets tussen één van de andere 30 houtsoorten...

Van boom tot tafel…

Wij hebben een aantal bijzondere Fraké (Limba) stammen op de werf mogen verwelkomen! De stammen hebben een donkere kernverkleuring, die prachtig afsteekt tegen de natuurlijke lichte kleur van het Fraké. De verkleuring in de stam is een reactie van het hout door aantasting van insecten, met prachtige donkere “vlammen” tot resultaat! Bijzonder hoe hout soms zijn unieke structuur krijgt!

De kogel blijft in de boom…

Deze stam van ca. 130 jaar oud uit Noord-Italië heeft een heel bijzonder verhaal… Bij het schuren van één van de stamdelen lagen er ineens 2 loden kogels van 9mm op de grond… Soms zou je graag willen dat bomen konden vertellen wat ze meegemaakt hebben, en dit was zeker ook zo’n moment! Stammen de kogels wellicht uit één van de twee wereldoorlogen? Of is deze boom als schietschijf gebruikt? Wie zal het zeggen…