Libanon cedar

Libanon cedar

Libanon Ceder, groeit oorspronkelijk in de bergen van het oostelijke Middellandse Zeegebied. In het Chouf Cedar Reserve in Libanon vind je zelfs nog Ceders van ruim 2000 jaar oud met een omtrek van ruim 7 meter! In Europese parken is deze boom ook regelmatig te vinden, aangeplant natuurlijk, hier groeit de boom vrij snel tot een hoogte van 50 meter.

Libanon Ceder heeft een rijke historie door de kwaliteit en aangename geur. Zo is de tempel van Salomo ook ooit gebouwd met het hout van de Libanon Ceder. Deze tempel werd helaas in 586 voor Christus verwoest en in brand gestoken.

Wist je dat deze houtsoort ook verwerkt wordt in parfum vanwege de aangename geur? Het is een typische zoete geur, je ruikt het direct bij binnenkomst in onze loods.

Wij hebben onlangs namelijk 2 stammen Libanon Cedar mogen verwelkom. De stammen hebben een mooie vlamtekening met een rechte nerf. In de brede stamdelen zitten hier en daar een noest, de stammen hebben een diameter van ruim 100 cm. Hierdoor is het “kleine” stammetje goed te gebruiken als boomstamtafel. De “grote” stam heeft een lengte van 420 cm. De unieke lengte en breedte maken de stam zeer geschikt voor vergadertafels.

Op zoek naar een tafel met een bijzondere geschiedenis? Bij binnenkomst is elk stamdeel opgemeten en gefotografeerd, wil je de voorraadlijst met foto’s ontvangen? Reageer onder dit artikel of mail naar info@houtexclusief.nl www.houtexclusief.nl info@houtexclusief.nl 0182 – 303 490

Houtexclusief #Hout #Interieur #Vergadertafel #Boomstamtafel #Ceder #Libanon

thumbnail_2

  1

thumbnail_3