Massieve panelen

 1. Beuken - Houtexclusief Waddinxveen, Exclusief hout uit voorraad leverbaar Beuken

  Beuken is één van de meest gebruikte loofhoutsoorten. De kleur van het hout is witachtig tot lichtbruin. Gestoomd Beuken is roze- tot lichtrood.

  Het is kleur- en smaakloos waardoor het in contact met voedingsstoffen geen problemen oplevert.

  De werking van Beuken is groot, daarom wordt aanbevolen het hout bij verwerking aan te laten passen aan de luchtvochtigheid van de omgeving.

  Beuken is geen duurzame houtsoort daardoor wordt het vaak toegepast voor vele huishoudelijke voorwerpen zoals broodplanken, speelgoed, meubels en stofdorpels etc. Doordat het hout zich prima laat buigen, zonder stuik, is het een geschikte houtsoort voor gebogen werk, randen en leuningen.

  • Botanische naam: Fagus sylvatica L
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 5
  • Gewicht: 690 – 750 kg/m3 bij 12% vochtgehalte

  Bent u benieuwd geworden naar onze voorraad Beuken, bel naar 0182 - 303 490 of neem contact op met Houtexclusief.

  Vraag een offerte aan

  Beuken - Houtexclusief Waddinxveen, Exclusief hout uit voorraad leverbaar
 2. Europees Eiken - Houtexclusief Waddinxveen, Exclusief hout uit voorraad leverbaar Europees Eiken

  Eiken is een veel toegepaste houtsoort. Het kernhout van Eiken is geel- tot donkerbruin van kleur. Op het kwartiers gezaagde vlak heeft Eiken kenmerkende glanzende “spiegels”, deze worden veroorzaakt door brede stralen. Door de geringe werking wordt quartier- (kwartiers) hout vaak toegepast voor meubelen, of deur-/ kozijnhout. Eiken is een ringporige houtsoort, waardoor op het dosse gezaagde vlak een mooie sprekende vlamtekening zichtbaar is.

  Eiken heeft een hoog looistofgehalte waardoor er in contact met metalen blauwzwarte vlekken kunnen ontstaan, gebruik van o.a. rvs schroeven wordt daarom aanbevolen. Een leuk weetje; deze looizuren in eiken geeft een onderscheidende smaak aan alcoholische dranken zoals wijn, whiskey en speciaalbier, door bijv. gebruik te maken van eikenhouten vaten.

  De werking van Eiken is middelmatig, het is goed machinaal en met de hand te bewerken. Eiken laat zich goed verlijmen en buigen. Het is tevens uitermate geschikt om te beitsen, roken en logen.

  Eiken, een veelzijdige houtsoort welke breed toepasbaar is met een fraaie uitstraling!

  • Botanische naam: Quercus Robur L
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 2
  • Gewicht: 500 tot 970 kg/m3 bij 12% vochtgehalte

  Bent u benieuwd geworden naar onze voorraad Europees Eiken, bel naar 0182 - 303 490 of neem contact op met Houtexclusief.

  Vraag een offerte aan

  Europees Eiken - Houtexclusief Waddinxveen, Exclusief hout uit voorraad leverbaar
 3. Iroko - Houtexclusief Waddinxveen, Exclusief hout uit voorraad leverbaar Iroko

  Iroko is een sterke, zeer duurzame houtsoort. Het vers gezaagde kernhout heeft een botergele tot bruingele kleur, soms met donkerbruine zones, na donkerend naar goudbruin tot donkerbruin. Het kan op Teak lijken, maar heeft zeker niet dezelfde eigenschappen als Teak.

  Het hout heeft vaak inwendige spanningen en kan bij het zagen kromtrekken van bepaalde delen. Verder is het hout zowel machinaal als met de hand goed te bewerken. Een goede afzuiging is noodzakelijk bij het bewerken van Iroko.

  Het groeigebied is Tropisch Afrika.

  Iroko wordt toegepast voor veel doeleinden zowel binnens- als buitenhuis. Bijvoorbeeld kozijnen, deuren, gevelbetimmeringen, vlonders, jachtbouw, meubels, trappen en laboratoriumtafels.

  • Botanische naam: Milicia excelsa
  • Duurzaamheidsklasse: 1 – 2
  • Gewicht: 630 – 670 kg/m3 bij 12% vochtgehalte

  Bent u benieuwd geworden naar onze voorraad Iroko, bel naar 0182 - 303 490 of neem contact op met Houtexclusief.

  Vraag een offerte aan

  Iroko - Houtexclusief Waddinxveen, Exclusief hout uit voorraad leverbaar

Massief hout (verlijmd en eventueel gevingerlast) tot samengestelde panelen, komen terug in elk interieur! De panelen worden verwerkt als bijvoorbeeld bureau-, aanrecht,- en bar blad, maar ook als trap of vensterbank. Naast gelamineerd en gevingerlast panelen, zijn er ook panelen beschikbaar met een doorlopende lamel. Dit betekend dat het paneel in de breedte verlijmd is, maar dat de lengte volledig uit één stuk bestaat. Deze panelen zijn o.a. beschikbaar in Europees Eiken en Beuken.

Bovenstaand een overzicht van de houtsoorten verwerkt tot paneel.

Beschikbare diktes zijn o.a. 20, 33 en 40 mm. Lengtes variërend tot 450 cm. Afhankelijk van de houtsoort.

Zit uw gewenste houtsoort hier niet tussen? Natuurlijk zijn er andere houtsoorten en/of afmetingen beschikbaar. Indien gewenst kunnen wij dit voor u (op maat) opzoeken, bewerken en verlijmen.